Alerta: Aquest acte ja ha passat.

Agenda

Intensiu danses de Carnaval

Intensiu carnavalesc!

Cartell

Antigament, el Carnaval era una data molt esperada en el calendari festiu, ja que eren els últims dies de disbauxa abans de l'inici de la Quaresma. És per això, que arreu del territori català s'hi feien grans festes i ballades, algunes de les quals han perdurat en el temps.

Aquest taller té la intenció de fer un recorregut arreu del territori descobrint les diferents danses, la majoria d'elles encara vives, del Carnaval.

Aprendrem les Danses de Vilanova, ballades Diumenge de Carnaval a la plaça de les Cols de la capital del Garraf, algunes danses del Ball de Gitanes que es fan al Vallès, la Dansa de Carnaval recuperada de nou al Prat de Llobregat i ens endinsarem en els balls de Carnaval vuitcentistes de Barcelona al Liceu a través dels rigodons.

És un taller ben complet que anima a fer una ruta per les diferents poblacions per entrar en contacte i ballar les danses apreses en el context que li són pròpies.

Un dels objectius de l'Escola és posar en pràctica i portar al carrer allò que aprenem durant els cursos de manera contextualitzada. Així doncs, us animem a fer el taller i després a assistir als diferents actes per ballar les danses de Carnaval!

Professora: Montserrat Garrich. Filòleg, bibliotecària i arxivera. Especialista en dansa catalana i cultura popular. Estretament vinculada a l'Esbart Català de Dansaires.

Horaris: Dissabte 19 de febrer de 10 a 2/4 d’1 del migdia i de 2/4 de 4 a 6 de la tarda.

Preu: 35€

Inscripció: A través d’aquest enllaç. Data límit inscripció 4 dies abans de l’inici del taller.

Àmbit
Taller
Data
Dissabte 19 de febrer de 2022 10:00h
Lloc
Escola. Carrer dels Mercaders, 14. Girona