Alerta: Cancel·lat

Agenda

El català, una llengua extraordinària

Amb Enric Gomà

Cartell

Inscriu-te aquí:

https://entrapol.is/bUzuI

 


 

El català és una llengua rica, viva, potent, culta i popular, amb un allau de paraules noves i frases fetes excepcional. El català és una llengua per estar-ne molt cofoi. Però no sols el català normatiu, sinó la llengua espontània de cadascú. També el català diferent de cada territori, que units enriqueixen l’estàndard normatiu. 

En aquest curs parlarem de la lectura dels diccionaris, de quins són els millors de tots els temps i de com els hem de consultar i interconnectar; parlarem de l’abús de les correccions lingüístiques extemporànies; aclarirem alguns punts sobre els riscs de les interferències del castellà; exposarem l’estat actual de la llengua; la llengua catalana està en perill? En cas afirmatiu, som a temps de revertir la situació? Quines mesures cal emprendre per assegurar-ne la seva existència en els propers cent anys? 

En cinc sessions, “El català, una llengua extraordinària” serà un passeig per la llengua catalana des del rigor lingüístic més estricte però amb tota l’amenitat possible. 

Amb Enric Gomà, historiador i divulgador 


Els dimecres 19 i 26 d'octubre, 2, 9 i 16 de novembre, de 7 a 2/4 de 9 del vespre.

 

19 d’octubre: El català és molt més del que ens pensem: amenaces, malentesos i vitalitats actuals de la llengua catalana.

26 d’octubre: Història breu del català. Els diccionaris i el poble.

2 de novembre: El català col·loquial. La llengua dels catalans per als catalans.

9 de novembre: El català nou. La llengua dels nostres fills i nets.

16 de novembre: El català i el castellà, dues llengües i dos destins. Com combatre el calc per evitar la mort hibridada del català. 

A la recepció del Centre podràs adquirir la llibreta i el bolígraf d’El Foment per 5€. 

 

 

Àmbit
Curs
Data
Del dimecres 19 d'octubre al dimecres 16 de novembre de 2022
Lloc
El Centre d'El Foment. Carrer dels Mercaders, 8-10. Girona
Preu
25€