Alerta: Aquest acte ja ha passat.

Agenda

Assaig obert caramelles

Assaig obert

Cartell

Les caramelles, de tradició a la Catalunya Vella i al nord de la Nova, són les cançons de contingut religiós, però també profà que es canten per Pasqua tot fent capta pels carrers, cases i masies, recollint ous, botifarres, altres queviures i diners.

Des d'El Foment, després de l'èxit de l'any passat, tornem a fer una cantada de caramelles pels carrers de Girona el dissabte 15 d'abril al migdia.
Farem un itinerari pels carrers del barri vell tot fent parada a diferents comerços locals que ens tindran preparat diferents menges i begudes amb porró per avituallar-nos.

El dissabte 1 d'abril farem una sessió prèvia d'assaig obert a tothom per aprendre un repertori ben genuí i representatiu d'aquest gènere de cant popular col·lectiu tan arrelat a la tradició. Serà de 10 a 1 del migdia.
El dissabte 15 d'abril, de 2/4 d'11 a 12 farem el darrer assaig obert a tothom, i després sortirem a cantar a la plaça dels Mercaders i pels carrers del Barri Vell. Ho farem sota el mestratge del músic, cantador i professor de cant tradicional, Ramon Manent. És recomanable venir a l'assaig del dia 1 d'abril, però si no hi podeu ser, no us preocupeu. Us esperem a la cantada igualment!

La Setmana Santa es viu amb música i cants corals a gran part del país. Amb els tradicionals cors de caramelles, o els cants de salers a Mallorca, els carrers s'omplen de flors i cantaires.
Si us agraden les caramelles, tant si fa anys que n'havíeu cantat com si sou caramellaires d'altres bandes i ara viviu a Girona, veniu, que passarem una bona estona.

"Al cel brillaven milers d'estrelles,
era de Pasqua l'hermosa nit,
i el vent llençava les caramelles,
cançons alegres entre el brogit."


No és necessari tenir coneixements acadèmics de cant o de música, tan sols un mínim d'oïda musical i moltes ganes de cantar festivament en grup.

Professor/dinamització activitat: Ramon Manent. Músic, especialitzat en polifonia tradicional, director de cors i dinamitzador cultural.


Horari:
Assajos oberts: Dissabte 1 d'abril d'10 a 1 del migdia 
Dissabte 15 d'abril de 2/4 d’11 a 12 del migdia

Cantada de Caramelles: Dissabte 15 d’abril a les 12 del migdia
 

Gratuït i obert a tothom. Bona pasqua!

Àmbit
Taller Escola
Data
Dissabte 1 d'abril de 2023 10:00h
Lloc
Escola. Carrer dels Mercaders, 14. Girona
Preu
Gratuït