Blog

La sardana és la dansa més bella...

de totes les danses que es fan i es desfan

La sardana és la dansa més bella...

Sabem que la combinació de valors culturals i esportius fan que la sardana permeti treballar molts aspectes de caràcter físic, mental i emocional (reforç de musculatura, coordinació motora, resistència cardiovascular, equilibri, agilitat mental, augment de la memòria, millora de l’estat anímic, autoconfiança, sentiment de pertinença, sensacions tímbriques, sensibilitat musical, etc).

És per tot això que en la programació d’aquest curs oferim diversos tallers de sardanes a càrrec del jove Víctor Geli. Farem un parell de tallers d’iniciació per als qui volen aprendre a puntejar (un per a adults i un altre per compartir en família), i uns altres taller per als qui ja en saben ballar, però que volen aprendre a comptar i repartir. Així doncs, si sou dels que sabeu puntejar però massa sovint no sabeu com acabar-la, en el taller ‘Sardanes comptar i repartir’ podreu descobrir els secrets relacionats amb aquest aspecte i, encara més bonic, també se’ns donaran pautes per aconseguir una millor interpretació de la sardana d’acord amb la música: fent els aires, els salts, etc.

Repartir (ja ens posarem d’acord si a l’estil selvatà o empordanès) és saber què cal fer per acabar correctament cadascuna de les tirades d’una sardana, però per poder repartir cal haver comptat prèviament els compassos musicals que té una tirada de curts i una tirada de llargs. 

Passarem una bona estona gaudint de la sonoritat de la cobla i fent exercici perquè... “Girona t'enamora a tu, m'enamora a mi, i a tots ens enamora!”