Blog

Cantem a veus

El poble que canta mai no mor

Cantem a veus...

A l’Escola del Foment potenciem el cant popular com a eina d’expressió i comunicació, i és per això que proposem el taller Cantem a veus, per oferir una introducció a la polifonia popular a partir de cançons tradicionals.

S’ensenyaran algunes tècniques  amb la finalitat de de donar eines per poder cantar i gaudir amb el joc de les veus, posant especial atenció en la sonoritat de la melodia i en la dicció del text, tot descobrint l’energia vocal individual i potenciant el so col·lectiu. Malgrat tot, que ningú no s’espanti d’entrada, perquè seran sessions molt pràctiques, i no és imprescindible tenir coneixements musicals, ni teòrics, ni tècnica vocal, només cal un mínim d’oïda i sentit del ritme i, sobretot, moltes ganes de cantar. 

Treballarem la tradició des d’una visió actual, transmetent amb força cada cançó, explicant-ne la història, i cantant ens alliberarem momentàniament de la globalització imperant i de les cançons comercials de moda, per endinsar-nos en un repertori popular més genuí, amb la intenció de proveir-nos de bones cançons, per quan les vulguem compartir, tot cantant, per passar vetllades amb gresca i bon humor.

Ho farem sota el mestratge del músic i cantant Ramon Manent, que és tot un referent en aquest àmbit. En la seva particular declaració de principis, en Ramon Manent explica que ‘sóc músic perquè el cant és la meva vida... canto i faig cantar perquè visc el cant com un llenguatge de comunicació social imprescindible’.