Blog

La Taverna d’El Foment obre les seves portes al cor del Barri Vell de Girona

Ja s’han pogut tastar els primers plats i begudes artesanes a la terrassa exterior

La Taverna d’El Foment obre les seves portes al cor del Barri Vell de Girona

 

Un nou espai de restauració aterra a la ciutat de Girona amb una forta aposta per la cuina tradicional, els productes de la terra i l’etiquetatge en català. La Taverna és un local ubicat a la plaça dels Mercaders que està sota el paraigües del projecte d’El Foment. S’ha dut a terme una pre-obertura amb aforament reduït a causa de les mesures per la covid-19 en un ambient distès i festiu.

Candi Granés, el director general d’El Foment, ha explicat que no es tracta només d’un nou projecte culinari, sinó que també “volem ser una plataforma de difusió dels productes catalans i dels seus  proveïdors, que estan conscienciats amb la llengua i el país.” Així mateix, la Taverna vol ser un local on es prioritzi “no només la qualitat dels seus aliments i begudes artesanes, sinó també la divulgació de la cultura i tradicions dels Països Catalans”, ha recalcat.

És per això que a la Taverna es podrà  tastar un cervesa de tirador artesana amb un parell de cassoletes típiques catalanes, un bon vi begut amb porró, un assortiment de formatges i embotits del país o graellades de carn de primera qualitat. També hi haurà una selecció de refrescs, cerveses, vins i altres begudes per a cada moment del dia: ja siguin vermuts variats, refrescs de  fabricació catalana, infusions per relaxar-se a la terrassa, cerveses gironines per  “fer el toc” o una copa de vi d’algun dels cellers dels Països Catalans, sense oblidar els combinats autòctons. 

El director de restauració d’El Foment, Jordi Roura, també ha volgut afegir que “el nostre objectiu principal és esdevenir un lloc de referència per la procedència dels productes, per l’experiència del client i per la cultura que difonem a través del menjar”, tot plegat amb la finalitat d’impulsar el consum i la demanda dels productes etiquetats en català. 

D’aquesta manera, la Taverna busca proporcionar una experiència personalitzada i formativa pels clients divulgant el coneixement dels productes que s’estan consumint i de les tradicions del territori.