Blog

Cap d’any: col·laboracions i noves perspectives

Enfortir la xarxa d’entitats culturals i vetllar per la memòria i les llibertats dels ciutadans

El Foment de Girona tanca l’any amb diverses col·laboracions i noves perspectives

El Foment de Girona tanca l’any amb diverses col·laboracions i noves perspectives. Un dels objectius del projecte és enfortir la xarxa d’entitats culturals del país i vetllar per la memòria i les llibertats dels ciutadans. 

 

Aquest ha estat un any decisiu per El Foment de Girona, que va inaugurar la Taverna el juny passat, va reobrir les portes de l’Escola al setembre i que ha estat programant múltiples activitats culturals, literàries, artístiques i musicals setmanalment per a tots els gustos i edats, sempre amb l’afany de promoure el bo i millor dels Països Catalans.

Seguint amb la premissa de generar sinergies amb diversos ens que treballen per la difusió de la memòria històrica i la cultura catalana, El Foment ha dut a terme donatius i col·laboracions per ajudar a complir aquests objectius. És per això que manté un vincle estret amb associacions com ANC i Òmnium Cultural, amb qui va signar la campanya per demanar l’amnistia de totes les persones investigades o condemnades per actes d'intencionalitat política des de la consulta del 9N.

També s’ha implicat amb altres projectes com amb el Vives!, que dona veu al testimoni de dones supervivents del genocidi nazi a través de diverses disciplines artístiques. N’és un altre exemple la campanya “No eren bruixes” de Som per recuperar i dignificar la memòria de més de 700 dones catalanes que van ser torturades i executades durant els segles XV i XVIII. Així mateix, ha fet una aportació al projecte de la Tradillibreria per la difusió de llibres de cultura tradicional, és a dir, llibres de partitures d'instruments tradicionals, de llegendes, d'oficis antics, d'explicació de les festes, d'arquitectura... etc.

Per últim, El Foment va engegar una campanya de recaptació pròpia a través de la Taverna per la qual fent servir 7 productes solidaris va recaptar en dos mesos un total de 1.300 euros que es van destinar a la Caixa de Solidaritat per ajudar als 41 ex-als càrrecs de la Generalitat represaliats pel Tribunal de Cuentas.

De cara al 2022, El Foment té previst obrir el nou restaurant de la Fonda i un Centre cultural que s’ubicaran al carrer Mercaders i que acabaran d’aportar tota la globalitat al projecte.