Blog

Edgar Massegú exposa Metàstasi II a la Fonda

Vernissatge de l’exposició, 28 de setembre a les 20 h, a la Fonda

Edgar Massegú exposa a la Fonda d'El Foment

VERNISSATGE DE L’EXPOSICIÓ 

METÀSTASI II

28 de setembre, 20h

A la Fonda

 

La Fonda d’El Foment de Girona dedica la seva Sala d’Art a Andreu Alfaro, escultor valencià (1929 - 2012), considerat un dels referents artístics dels Països Catalans de la segona meitat del s. XX.

En aquesta sala d’exposicions temporals hi podreu veure les obres de diversos artistes dels Països Catalans. El primer de tots és Edgar Massegú un artista de Sarrià de Ter polifacètic, inquiet i inconformista. Performer, escultor, pintor, dibuixant o músic, entre d’altres. Ha dut a terme exposicions de pintura, escultura, fotografia i ha obtingut diversos reconeixements. Entén l’art com una eina de transformació social i ho fa amb una mirada subversiva.

Les obres que es poden veure a la Fonda són producte del reciclatge. Massegú ha rescatat de l’oblit i de la destrucció els treballs que aquí s’exposen. Les peces, que estaven destinades a ser elements de rebuig, les ha banyades en cel·lulosa de paper texturada amb cotó o cànem d’espardenyes de beta. I les ha transformades en art.

Les escultures, els aplics lluminosos i els quadres són el resultat d’un nou experiment que l’artista ha realitzat amb la col·laboració del molí de paper tradicional Sastres Paperers de Banyoles. Ells són el testimoni d’un ofici en perill d’extinció, el darrer de les comarques gironines.

Les obres es fusionen en perfecta harmonia amb l’interiorisme de la Fonda, que ha anat a càrrec de l’estudi de Maite Prats, encara que siguin estils diferents.

Si us agraden les obres que us envolten, no us podeu perdre la Casa-Museu d’Edgar Massegú a Sarrià de Ter. Una visita obligada per conèixer l’art de la nostra terra, un espai oníric que no deixa indiferent. Tota una experiència guiada pel propi artista.