Blog

Arnau Tordera, Gemma Humet o Ivette Nadal, entre d’altres, participaran en el cicle de concerts d’El Foment

Una trentena d’activitats en la programació trimestral: actuacions musicals, monòlegs, cafès literaris, cursos, tallers o tastos

Cicle de concerts d'El Foment de Girona

El Foment de Girona ha programat un cicle de concerts que es portaran a terme entre els mesos d’octubre i maig. Més de 10 actuacions que permetran gaudir fora de la temporada d’estiu de les actuacions d’artistes d’estils diversos i amb l’objectiu de potenciar i viure la cultura catalana.

El primer dels concerts serà el de Fenya Rai! que se celebrarà l’1 d’octubre, per commemorar el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. El projecte del quartet vallenc beu de la música popular i tradicional catalana, adaptant-la a diferents estils. Interpretaran el seu darrer treball Plaça Major i faran festa grossa.

A mitjans d’octubre està programada l’actuació d’Ivette Nadal (15/10/22), que posarà en escena un espectacle poètic i musical amb un so cosmopolita i mediterrani. Estarà acompanyada a la guitarra per Marcel Torres.   

Arnau Tordera, per la seva banda, actuarà en aquest cicle a finals de novembre (26/11/22). Com si es tractés d’un joglar, ens cantarà els versos de mossèn Jacint Verdaguer, l’any que es commemora el 120è aniversari de la mort del poeta. Un concert proper i directe, només amb la veu i la guitarra d’Arnau Tordera.

La primera actuació del 2023 serà la de Gemma Humet (21/01/23) una de les veus més compromeses i versàtils dels últims temps. El seu últim disc, Rere tot aquest fum, manté l’essència de la cantautora i va una passa més enllà, fusionant-hi música electrònica i sintetitzadors analògics. Les lletres s’endinsen en els misteris del cor, revisant i qüestionant l’amor romàntic.

Xarim Aresté pujarà a l’escenari d’El Foment l’11 de febrer i interpretarà temes del seu últim disc Ses entranyes, un treball sense proclames, tot sentiment.

Pau Alabajos, que sempre ha tingut un clar component d’implicació política i social, actuarà en aquest cicle l’11 de març. Tocarà temes del seu darrer disc Les hores mortes, on musica poemes de Miquel Martí i Pol i Maria Mercè Marçal, entre d’altres.

Joan Masdéu presentarà el seu últim treball Els dies que vindran a El Foment de Girona, el 15 d’abril. Un pop enèrgic, amb les melodies que el caracteritzen en un disc que parla dels episodis cíclics de la vida i reivindica les noves oportunitats.

Els concerts que s’han programat són per a tots els gustos i edats: des de l’actuació de Nurcaba (12/11/22) amb un espectacle participatiu de música i moviment en família, per estrènyer vincles afectius amb els més petits de la casa o l’animador familiar Landry (25/02/23); fins a Panellet (22/10/22) que vestits amb barretina i armilla texana faran explotar el punk-rock més melòdic en català, amb sonoritats que recorden a Bad Religion o Green Day.

El Foment clourà aquesta programació de concerts el 27 de maig amb una nit d’havanera, amb la cantant Neus Mar, una de les poques veus femenines solistes d’aquest gènere. En el seu repertori hi trobarem temes propis, cançó mediterrània i gèneres habituals del cant de taverna. Una forma d’entendre i de sentir l’havanera que fuig dels estereotips tradicionals.

 

PROGRAMACIÓ TRIMESTRAL

Descarrega-te-la!

La programació d’El Foment per als mesos de setembre a desembre compta amb una trentena d’activitats per a totes les edats: actuacions musicals, monòlegs, cafès literaris, presentacions, cursos, tallers i tastos gastronòmics, entre d’altres.

Una de les novetats d’aquesta temporada és “Els dissabtes a El Foment” en què l’entitat proposa diferents activitats per dur a terme els dissabtes, principalment al matí, en els seus espais. Així doncs, en aquesta agenda ha programat ballades de sardanes, cantades de temes tradicionals catalans, contacontes, un taller de cuina familiar i un taller de manualitats per als més petits. 

La segona de les novetats tindrà lloc els dijous amb “La Fonda sona” moment en què a la Fonda d’El Foment de Girona es podrà viure i gaudir cançó de taverna, Les Vespres (improvisació d’arrel tradicional en format jam session), concerts de nous talents en petit format i monòlegs. Els dijous al vespre el local de restauració es transformarà en un espai cultural on gaudir de les actuacions a la sala de música, trobar-se i prendre alguna cosa.

 

EL FOMENT DE GIRONA

El Foment de Girona és un punt de trobada on viure, aprendre i gaudir de la cultura, la llengua, la història i la gastronomia dels Països Catalans. Els espais d’aquest projecte són el Centre, l’Escola, la Fonda i la Taverna, tots ells situats al carrer dels Mercaders, al Barri Vell de Girona.