Blog

Més de 40 activitats de gener a març

Per a tots els gustos i per a totes les edats

Nova programació, gener - març 2023

El Foment de Girona ha programat més de quaranta activitats diferents, per a tots els gustos i per a totes les edats, que se celebraran de gener a març: concerts, les actuacions de la Fonda Sona, monòlegs, cafès literaris, xerrades, tastos o tallers, entre d’altres.

Descarrega’t la programació en pdf

El primer dels concerts serà el de Gemma Humet (21/01/23) una de les veus més compromeses i versàtils dels últims temps. El seu últim disc, Rere tot aquest fum, manté l’essència de la cantautora i va una passa més enllà, fusionant-hi música electrònica i sintetitzadors analògics. Les lletres s’endinsen en els misteris del cor, revisant i qüestionant l’amor romàntic.

Arnau Tordera actuarà a l’Escola d’El Foment el 28 de gener. Com si es tractés d’un joglar, ens cantarà els versos de mossèn Jacint Verdaguer. Serà un concert proper i directe, només amb veu i guitarra.

El poeta i rapsode barceloní Josep Pedrals celebra els seus 25 anys damunt dels escenaris amb el recital, #Pedrals25 (04/02/23), juntament amb el músic Xavi Lloses. Serà una nit de festa, amb alguns dels poemes més interessants i divertits de la seva carrera... i també alguna sorpresa!

Xarim Aresté pujarà a l’escenari d’El Foment l’11 de febrer i interpretarà temes del seu últim disc Ses entranyes, un treball sense proclames, tot sentiment.

Landry animarà la tarda del dissabte 25 de febrer amb el seu espectacle infantil. És un dels animadors més reconeguts del país i en el seu últim disc, Atreveix-te, aborda temes com la diversitat familiar, els prejudicis, els hàbits o la convivència juntament amb els pensaments propis i aliens.

A través de lletres divertides i originals, Landry crea paisatges que, com decorats d’un teatre, ofereixen un espectacle de gran qualitat per als més petits de casa i per tota la família.

Pau Alabajos, que sempre ha tingut un clar component d’implicació política i social, actuarà en aquest cicle l’11 de març. Tocarà temes del seu darrer disc Les hores mortes, on musica poemes de Miquel Martí i Pol i Maria Mercè Marçal, entre d’altres.

Els dijous... La Fonda Sona! I com sona! Aquesta programació incorporem les nits de Glosa, amb Glosa Girona. I seguim amb la Cançó de Taverna, amb Grana i Moscatell i Quedem en Paus. Les Vespres d’El Foment, les jam-sessions d’arrel tradicional aniran a càrrec d’AulaTradi de Salt. I el micròfon emergent dels propers mesos portarà a l’escenari d’El Foment a Lia Sampai, Ramon Barr i Alverd Oliva.

 

EL FOMENT DE GIRONA

El Foment de Girona és un punt de trobada on viure, aprendre i gaudir de la cultura, la llengua, la història i la gastronomia dels Països Catalans. L’entitat vol mantenir ben vives les tradicions i, alhora, aposta pels artistes de l’actual escena del país, perquè amb activitats d’ahir i d’avui, tothom qui vulgui, pugui omplir-se de cultura catalana.

Les més de quaranta activitats d’aquesta programació es portaran a terme en els quatre espais d’El Foment: el Centre, l’Escola, la Fonda i la Taverna, tots ells situats al carrer dels Mercaders, al Barri Vell de Girona.