Blog

El Foment de Girona engega una programació trimestral amb una cinquantena de propostes culturals

Destaquen noms com Magí Garcia, Antonio Turiel, Neus Mar i la inauguració d’una sala de pòdcast.

Portada Programació Abril-Juny 2023 | El Foment

El Foment de Girona ha programat una cinquantena d’activitats culturals que es portaran a terme entre els mesos d’abril a juny. El monòleg de Magí Garcia, el concert d’Eduard Gener, el segon concurs kahoot de cultura catalana, el cicle de xerrades sobre gastronomia i la inauguració d’una sala de pòdcast són algunes de les activitats que destaquem des de l’organització.

 

Descarrega’t la programació en pdf

 

La programació seguirà la mateixa línia que fins ara amb activitats per a totes les edats: concerts, cicles de xerrades, cafès literaris, contacontes, monòlegs, tastos, tallers, i els dijous a la Fonda Sona.

Com a novetat, volem ressaltar la inauguració d’una sala de pòdcast en la que hem estat treballant aquests mesos, i que ja està disponible per a tothom. Disposem de quatre micròfons, hem insonoritzat la sala i a més comptem amb tot el material tècnic necessari. També destaquem que dins de la programació hem preparat un taller amb professionals de la indústria per ensenyar a preparar un guió, gravar i editar un pòdcast.

 

PROGRAMACIÓ TRIMESTRAL

D’entre les més de cinquanta activitats programades per potenciar i viure la cultura catalana destaquem el segon concurs de cultura catalana que es farà el dissabte 13 de maig a l’hora del vermut a la Taverna. D’espectacles musicals tindrem en concert a Joan Másdeu, a Eduard Gener dins els actes del Dia Internacional del Jazz a Girona, i l’espectacle d’havaneres de Neus Mar. També els monòlegs de Magí Garcia i del duet format per Ester i Anna Bertran.

Per als dimarts hem programat tres cicles de conferències. El primer cicle serà el mes d'abril, anirà sobre gastronomia i serà coordinat per Jordi Àvila (@gastropindoles). El segon serà els dimarts de maig i anirà sobre l'art com a eina durant el postfranquisme i el tardofranquisme i tindrà ponents com Saray Espinosa, doctorant de la UdG, i el tercer cicle serà al juny i anirà sobre territori i sostenibilitat i tindrà ponents com Antonio Turiel, investigador científic.

Els dijous hi haurà ‘La Fonda Sona’ on hi haurà glosa amb l’entitat Glosa Girona, cançó de taverna amb Grana i Moscatell i Jordi Gasull, Les vespres d’El Foment amb l’AulaTradi de Salt i Micròfon Emergent amb Paxòfon, i Cansautor.

A mitjan mes de juny, per celebrar el temps d’elaboració de la ratafia, hem programat un tast de ratafies i per la setmana següent un taller per aprendre a elaborar-la. Tot amb la cooperativa de Santa Coloma de Farners, La Sobirana. Durant el trimestre també hi haurà un tast de formatges amb Cal Formatger, un tast de licors amb El Celler d’en Xiqui i un tast de vins amb Vinyes dels Aspres.

I, per acabar, dins de la programació cultural incloem la programació de l’Escola que s’inaugurarà el dissabte 1 d’abril amb una cantada de caramelles pels carrers del barri vell. Dels tallers destaquem el taller de danses per a la mainada, el taller d’iniciació per aprendre a tocar les castanyoles, i el taller de jota de segon nivell.