Blog

Els concerts d’El Foment

Cesk Freixes, Gessamí Boada i Caïm Riba són els caps de cartell d’aquesta tardor!

Concerts de la nova programació

El Foment de Girona ha programat un cicle de concerts d’estils variats que es portaran a terme entre els mesos d’octubre i desembre i que tenen l’objectiu de potenciar i viure la cultura catalana.

El primer dels concerts serà el de Coi els Montgrons que se celebrarà el dissabte 30 de setembre a la Plaça Mercaders, per commemorar el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya. Serà una vetllada festiva plena de música popular i tradicional catalana.

A mitjans d’octubre està programada l’actuació de Projecte Mau (14/10/23), en horari de concert-vermut. El cantautor Jordi Dalmau, artífex de Projecte Mau, acaba de publicar el seu primer disc “Del Silenci al Crit”, amb 11 cançons pròpies d’ànima roquera i lletres costumistes.

Cesk Freixas, per la seva banda, actuarà en aquest cicle a finals d’octubre (21/10/23). Amb un espectacle renovat, intimista però ple d’energia, Freixas ens proposa un viatge a través de la seva discografia, redescobrint-nos cançons que ja fa temps que sonen arreu del territori, i acostant-nos a noves sonoritats i descobrint-nos noves cançons.

La cantant i compositora Marta Shantivisitarà El Foment a mitjans de novembre (18/11/23). La música de Marta Shanti beu del pop, del folk i de la cançó d’autor, i posa en valor la cultura catalana. Música d'Autora en català i pel català, inspirada en les pròpies vivències personals, i també de lluita col·lectiva.

També a mitjans de novembre ens visitarà Gessamí Boada (18/11/23). La cantant i compositora mataronina ens presentarà el seu nou disc, “L'art d'estimar”. Un disc que neix d'una crisi personal, d'una ruptura de parella i del seu procés de superació. Amb un llenguatge proper, l'autora pretén anar molt endins parlant-nos de l'amor romàntic, del desamor, del dol i de la llibertat. En aquesta ocasió Gessamí Boada ve acompanyada de Darío Barroso a la guitarra.

El Foment clourà aquesta programació de concerts el 16 de desembre amb l’actuació de Caïm Riba. Amb més de 30 anys de carrera com a músic, compositor, guitarrista i productor, l'exmembre de Pastora, Caïm Riba ens ve a presentar el seu disc més íntim i personal, “El Racó dels Pensaments”. Un disc carregat d’optimisme, imatges boniques i reflexions profundes.