Blog

Càntir nou fa l’aigua fresca!

Festa i sostenibilitat compartida

Càntir nou fa l’aigua fresca! | Foto: El Foment

Els qui coneixeu aquesta dita sabeu que es fa servir per ponderar la il·lusió que es posa en tot allò que s’estrena, i per a nosaltres és molt representativa de l’emoció que ens fa l’obertura de l’Escola del Foment. 

Però en el nostre cas també té molta significació literal. Els qui vau ser a la festa d’inauguració vau veure que vam oferir una mica de coca (la coca boníssima de La Puntual) i una mica de vi dolç. Som un país de vins dolços i vam oferir-vos un tastet de moscat de Ribesaltes (el Rosselló) i de mistela de Xaló (la Marina Alta). Per consciència i coherència vam voler que la festa fos tan sostenible com fos possible i és per això que, en lloc de fer servir gots d’un sol ús, vam optar per servir el beure en porrons i en càntirs. Aquests elements, a part de ser molt simbòlics i populars, són un clar exponent del que vol dir compartir, que és el que des d’EL FOMENT volem fer sempre: oferir i compartir cultura amb tothom a qui li vingui de gust.

Alguns ja tenien una mica oblidat això de beure a galet, i per a uns altres va ser una experiència nova, però a tothom li va fer molta il·lusió. Cal dir que són productes fets artesanalment: els porrons són fets amb vidre reciclat a Aielo de Malferit (la Vall d'Albaida) i els càntirs són de Quart (el Gironès). La intenció és fer-los servir sempre que ens calgui beure o tastar alguna cosa. Salut!