Blog

Corrandes d’exili...

Salutacions molt especials per a un dia especial

Missatge virtual del President Carles Puigdemont i del Conseller de Cultura LLuís Puig | Foto: El Foment

Volíem que la inauguració del Foment tingués un caràcter molt popular, i per això vam estalviar-nos els possibles parlaments de caràcter més protocol·lari. Però ens va complaure molt l’assistència de diversos càrrecs públics com l’Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el Regidor de Cultura, Carles Ribas, entre d’altres representats de les diverses institucions, entitats i organitzacions polítiques gironines. A tots ells els volem agraïr l’assistència i el suport que ens van mostrar en tot moment. 

Sí que vam considerar molt oportú aprofitar l’avinentesa per donar veu als representants de les nostres institucions que són a l’exili, per fer evident la seva situació i el fet que els voldríem tenir entre nosaltres i en llibertat. És per això que vam donar veu al President de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont (que aquell mateix dia al matí havia celebrat un acte multitudinari a Perpinyà), i al Conseller de Cultura, també a l’exili, Lluís Puig, pel vincle indiscutible de cadascun d’ells amb la ciutat i amb el món de la cultura popular. Tots dos ens van oferir una salutació enregistrada que vam projectar públicament durant la inauguració, i que ara us convidem a escoltar. No cal dir que la seva reflexió i el seu suport ens encoratja i anima molt, i que desitgem que ben aviat puguin venir personalment a visitar l’Escola del Foment, on sempre els rebrem amb els braços oberts.

Fent un paral·lelisme amb les paraules del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, quan diu que ‘la cel·la és petita, però el somni és immens’,  nosaltres diem que l’Escola del Foment és petita, però el que hi volem fer és molt gros. 

Volem la llibertat presos polítics i el lliure retorn dels exiliats!