Blog

L’Ovidi fa de Josafat

Referents de pel·lícula

Presentació de la projecció | Foto: El Foment

L’Ovidi Montllor (Alcoi,1942–Barcelona,1995) fou un actor i cantautor pertanyent al moviment de la Nova Cançó, amb una extensa trajectòria professional de més de deu àlbums editats en vida i una cinquantena de pel·lícules, trenta muntatges teatrals i diversos programes televisius.

Amb motiu del 25è aniversari de la mort d’Ovidi Montllor, el dimarts 10 de març vam reivindicar la seva figura també des de la seva vessant com a actor. Ho vam fer gaudint de l’adaptació teatral i cinematogràfica de Josafat, l’obra que Prudenci Bertrana va escriure l’any 1906. Vam veure com Ovidi Montllor interpretava molt bé el paper Josafat, el pagès que fa de campaner a la Catedral de Santa Maria i que se sent turmentat per la temptació de la carn. Aquesta producció de TVE es va emetre pel Segon Canal l’any 1976 i 1983.

Aquesta va ser la primera projecció pública que vam fer al Foment, i totes les persones que van assistir-hi van sortir molt satisfetes de la projecció i de les condicions de la sala. Els qui no hi vau poder ser podeu veure la pel·lícula en aquest enllaç, totalment de franc. De ben segur que farem més projeccions de pel·lícules i documentaris.