thumb

Casa nostra

Taverna d’El Foment

La Taverna és un dels espais dins de la branca gastronòmica d’El Foment: un projecte culinari enfocat en treballar amb productes de la terra i amb proveïdors locals que utilitzin l’etiquetatge en català. A més, la Taverna vol ser una plataforma de difusió de coneixement de la cultura i tradició dels Països Catalans, dels productes i dels seus proveïdors, que tenen cura de la qualitat i excel·lència de tot el que fan.

Per aquest motiu, donem visibilitat als nostres col·laboradors gastronòmics conscienciats amb la llengua, amb el país i amb processos sostenibles.

A més de tenir una oferta de restauració basada en l’etiquetatge en català i en la proximitat dels seus productes, la Taverna vol ser un local on el compromís amb el país es vegi reflectit en la divulgació de la llengua, la cultura i la tradició catalanes al mateix temps que es posen a l’abast els productes de la terra a uns preus populars.

A la Taverna s’hi sentiran a gust tant les famílies que busquin un dinar de cap de setmana assequible i saludable, com les parelles i grups d’amics que cerquin un ambient per compartir bones estones, així com els apassionats de la cultura catalana que tinguin ganes de cruspir-se un tros de la nostra terra.  

Valors

  • La qualitat en l’oferta del producte primari.
  • La conscienciació envers la necessitat de fomentar l’etiquetatge dels productes en llengua catalana.
  • La promoció de la cultura catalana a través de la gastronomia, la tradició i els productes de casa nostra. 
  • Un equip de treballadors/es ben format i implicat amb el projecte d’El Foment.

 

Objectius

  • Esdevenir un lloc de referència per la procedència dels productes, l’experiència del client i per la cultura que difonem a través del menjar.
  • Establir  una xarxa divulgativa dels nostres proveïdors i dels seus productes per donar-los a conèixer entre el públic.
  • Impulsar el consum i la demanda dels productes etiquetats en català.
  • Proporcionar una experiència educativa o de formació pels clients divulgant el coneixement de la terra, dels nostres productes i de les nostres tradicions.
  • Crear una xarxa de col·laboradors que ajudi a generar consciència social amb la necessitat de consumir productes locals.

 

Oferta gastronòmica

La Taverna d’El Foment és un espai de trobada desenfadat i familiar on es podrà tastar un cervesa de tirador artesana amb un parell de cassoletes típiques catalanes, així com provar un assortiment de formatges, d’embotits del país o de carns de primera qualitat.

Més enllà del menjar, a la Taverna disposarem d’una selecció de refrescos, cerveses i vins del país perfectes per a cada moment del dia: ja siguin aperitius pel vermut, refrescs de fabricació catalana per acompanyar un àpat, infusions per relaxar-se a la terrassa, canyes gironines per “fer el toc” o una copa de vi d’algun dels magnífics cellers catalans, sense oblidar els nostres combinats autòctons. 

Com a projecte que contempla la nació plena, els Països Catalans, a la Taverna d’El Foment, hem intentat conjugar la voluntat de treballar amb productes de proximitat així com donar visibilitat a elements gastronòmics presents en molts racons del territori. Així, si bé és inevitable que molts productes ens arribin de Girona i les vegueries del voltant, contribuint a minimitzar al màxim possible la petjada de carboni, hem afegit vins del sud de Catalunya i el País Valencià, carns del Pallars, sucs de Lleida, vermuts de Reus o formatges de les Illes Balears.

Per últim, destacar que organitzarem diversos tallers i activitats gastronòmiques conjuntament amb els nostres proveïdors per donar encara més valor a la seva manera de treballar.