thumb

INTENSIUS I DISSABTES

Intensius i activitats de dissabtes a El Foment

SARDANES   |   NADALES  |   VINE A CANTAR!   |   VINE A BALLAR SARDANES!

 

TALLER INTENSIU DE SARDANA

Taller introductori al món de la sardana adreçat a persones interessades en el coneixement i la pràctica d'aquesta dansa. S'aprendrà a escoltar (conèixer els instruments de la cobla i a distingir els curts i els llargs, l'introit i el contrapunt), practicarem els dos passos bàsics (curts i llargs) i treballarem les posicions dels braços.

La combinació de valors esportius i culturals fan que la sardana permeti treballar molts aspectes de caràcter físic, mental i emocional (reforç de musculatura, coordinació motora, resistència cardiovascular, equilibri, agilitat mental, augment de la memòria, millora de l'estat anímic, l'autoconfiança, sentiment de pertinença, sensacions tímbriques, sensibilitat musical...).

Farem dos dies de taller intensiu i, el dia 29 d’octubre, quedarem tots junts per fer un petit repàs i anar conjuntament a la ballada de sardanes que hi haurà a la Plaça del Vi, en motiu de les Fires i festes de Sant Narcís. Un dels objectius de l'Escola és posar en pràctica i portar al carrer allò que aprenem durant els cursos. I no hi ha millor manera que anar a ballar i posar en pràctica el que hem après que amb la música de la cobla en directe!

Professor: Víctor Geli. Filòleg per la UdG. Va començar a ballar sardanes amb quinze anys i des de llavors s’ha convertit en la seva passió. 

Actualment, és dansaire de la colla Violetes del Bosc (Barcelona) i responsable de l’àrea de campionat de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS).

Horaris: Divendres 14 i 21 d’octubre de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 de la tarda. Data límit inscripció 4 dies abans de l’inici del taller.

Preu: 25€

Inscripció: A través d’aquest enllaç. Data límit inscripció 4 dies abans de l’inici del taller.

 

TALLER DE NADALES PER ADULTS – FUM, FUM, FUM

Oferim un taller que ens convida a conèixer un seguit de nadales tot viatjant pel país. Cantarem la melodia, escoltarem la història, explorarem diferents timbres vocals i jugarem amb les veus.

Aquest és un taller adreçat a joves i adults, persones inquietes amants de la cançó i la cultura popular, així com mestres i professors que vulguin ampliar el seu repertori de nadales.

Al llarg d’aquests darrers anys les nadales, així com també bona part de les cançons populars, han viscut un procés d’infantilització. Des de l’Escola d’El Foment, volem reivindicar que les nadales no només són per la mainada sinó una part del nostre patrimoni que cal conservar i revalorar com cal.

Professors: Ballaveu. És un duet format pel Xavier Rota i la Patri Garcia. Són són mestres de dansa i cançó tradicional al CAT de Barcelona. Amb un ampli coneixement del cançoner català, han publicat dos discos, un d’ells guanyador dels premis Enderrock.

Horaris: Dissabte 26 de novembre de 5 a 8 del vespre

Preu: 12€

Matrícula: A través d’aquest enllaç. Inscripció fins a 4 dies abans del taller

 

VINE A CANTAR!

Cada quart dissabte de mes us proposem venir a cantar a l’Escola d’El Foment. Repassarem, aprendrem i cantarem a ple pulmor cançons tradicionals catalanes seguint el cicle festiu de l’any.

Vine a passar una bona estona tot cantant, que ja ho diuen: “Qui canta els seus mals espanta!”

Dissabte 22 d’octubre i 26 de novembre d’11 a 2/4 d’1 del migdia.

Activitat oberta i gratuïta

 

VINE A BALLAR SARDANES!

Cada segon dissabte de mes comença el cap de setmana amb cultura i deixa que els teus peus ballin al ritme de la cobla.

Cada segon dissabte de mes ens trobarem a l’Escola d’El Foment per ballar sardanes i fer i desfer la més bella de les danses que es fan i es desfan. 

Dissabte 11 de novembre i 10 de desembre d’11 a 2/4 d’1 del migdia.

Activitat oberta a tothom.