thumb

PRESENTACIÓ

QUÈ ÉS?

L’Escola ofereix una formació artística d’arrel tradicional basada en la dansa, la glosa i la cançó, presentant una proposta educativa per a famílies, infants, joves i adults mitjançant tallers i cursos regulars. 

Dansa: La nostra proposta ofereix una educació en el llenguatge del cos partint de les bases de la dansa tradicional i de la recerca del moviment personal. 

Glosa: A l’Escola del Foment us proposem desenvolupar els diferents llenguatges que intervenen en la glosa: lingüístic, musical i corporal tot recordant que glosar és molt més que improvisar cantant: és aprendre a estimar la llengua tot jugant-hi.

Cançó: Potenciem el cant popular com una eina d’expressió i comunicació. Treballem la tradició des d’una visió actual, tot descobrint l’energia vocal individual i potenciant el so col·lectiu.

Un espai que faciliti l’aprenentatge, la pràctica, l’experimentació i el gaudi d’aquestes arts en viu, tot compartint experiències vitals significatives.

 

Valors i objectius

L’Escola vol ser un espai per:

  1. Afavorir el desenvolupament personal i col·lectiu mitjançant el coneixement del repertori català a través d’una oferta educativa global i diversa.

  2. Promoure el respecte i la revaloritzar del llegat musical i dansaire de les generacions precedents com a font de coneixement i de saber fer.

  3. Conèixer i divulgar el repertori potenciant les tímbriques, el to, el gest i el caràcter interpretatiu de cada gènere.

  4. Difondre el patrimoni festiu del país per incidir en la millora del paisatge sonor de les festes i esdeveniments populars tenint en compte la responsabilitat territorial.

  5. Potenciar la creativitat artística basada en la dansa, la glosa i la cançó.

 

QUI SOM?

Aquest centre és possible gràcies a la implicació, al consell i a l’assessorament de diverses persones qualificades, sensibles i compromeses cap a la dansa, la glosa i la cançó. 

L’Escola, compta amb un equip docent pedagògicament qualificat, en formació permanent i en actiu dins el panorama artístic del país. Tots plegats comparteixen el rigor i la il·lusió cap a aquest projecte i  una gran passió envers la cultura i la seva gent.

L’Escola pretén mostrar el patrimoni de tot el territori. En la mesura que sigui possible comptarà amb la col·laboració de professorat d’arreu del país perquè així sigui.

 

ON SOM?

L’Escola d’El Foment és a la plaça dels Mercaders, als baixos de l’emblemàtica Casa Salieti, construïda entre 1914 i 1915 per l’arquitecte Rafel Masó. És un edifici que trobem en el recorregut de la ruta Masó de Girona que, entre d’altres elements, en destaca el tractament de les façanes on es combina l'ús de la pedra amb els paraments llisos arrebossats i la ceràmica vidriada dissenyada pel propi Masó.

Per dur-hi a terme les diferents activitats programades, el local s’ha condicionat i equipat de la millor manera possible, respectant sempre l’estructura original. 

La singularitat d’aquest edifici, que forma part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, té un valor simbòlic i sentimental per als gironins que s’identifiquen amb la història de la ciutat i del país. I al Foment ens enorgulleix posar-lo a disposició de la ciutadania.