thumb

PRESENTACIÓ

què és?

MISSIÓ / VISIÓ / VALORS / OBJECTIUS

El Foment de Girona és un complex cultural amb espais dedicats a la formació, al lleure, a la gastronomia, al debat, a la reflexió... amb l’objectiu de fomentar la cultura, la llengua, la història i la gastronomia catalana.

El Foment vol ser un punt de trobada, viu i participatiu, que ha de bullir d’activitat gràcies a una programació molt variada. Som una peça més que s’afegeix a l’engranatge d’entitats i espais cívics que fan girar la vida cultural i social gironina i catalana.

Som i serem El Foment de tot allò que calgui fomentar: el foment de la llengua, el foment de la cultura, el foment de la música, el foment dels productes de la terra, el foment de la sostenibilitat, el foment de la història, el foment del diàleg, el foment de la unió, el foment de la convivència, etc.

​​

QUI SOM?

El Foment és un projecte solidari que neix des de la iniciativa privada. És possible gràcies a la implicació, el consell i l’assessorament de diverses persones que treballen des de finals del 2017 per crear, al cor del Barri Vell de Girona, una nova proposta cultural, engrescadora i transversal, per fomentar la cultura, la llengua, la història i la gastronomia dels Països Catalans.

 

MISSIÓ

Fomentar la cultura catalana, facilitant-ne l’accés a tothom qui tingui ganes d’apropar-s’hi, de conèixer-la i d’estimar-la, independentment del seu origen i condició social, afavorint també així la cohesió social.

 

VISIÓ

Esdevenir un espai cultural de referència a la ciutat de Girona i ser el punt de trobada per tots aquells qui vulguin aprofundir en el coneixement de la història i la llengua del nostre país, així com gaudir de la cultura catalana i la seva gastronomia.

plaça

VALORS

Els principals valors d’El Foment són:

 • L’esperit transversal, inclusiu i intergeneracional per garantir que tothom hi trobi el seu espai, indistintament de l’origen o edat.
 • L’aprenentatge, el debat i la reflexió envers el patrimoni nacional, per revaloritzar-lo i fer que tothom el pugui conèixer, estimar, gaudir i compartir, com a part del patrimoni mundial que entre tots hem de preservar.
 • La cooperació amb altres entitats i col·lectius del país per sumar esforços i treballar plegats.
 • La implicació amb el medi ambient a través d’un consum ètic i sostenible.
 • El compromís amb l’excel·lència amb afany de millorar dia rere dia.

 

OBJECTIUS GENERALS

Els objectius generals d’El Foment són:

 1. Impulsar un espai cívic obert al públic que sigui un punt de trobada per a fomentar i revaloritzar la cultura.
 2. Treballar per a la promoció i la unitat de la llengua, respectant la riquesa de les variants d’arreu del territori.
 3. Aprofundir en el coneixement i la divulgació de la història els Països Catalans.
 4. Impulsar l’oferta la demanda dels productes de la terra.
 5. Facilitar el procés d’acollida, integració i arrelament a la societat als catalans nouvinguts, fent que a partir de la descoberta de la realitat catalana (llengua, història, cultura...) esdevinguin partícips d’aquesta.
 6. Contribuir amb la nostra acció a la defensa dels drets i llibertats fonamentals de les persones i dels pobles.
 7. Establir vincles de col·laboració amb entitats juvenils, culturals, socials i educatives, així com amb els diferents ens de les administracions públiques dedicades a l’ensenyament, l’educació, la cultura i la dinamització juvenil i social, per tal de difondre el coneixement de la llengua i la cultura.
 8. Oferir espais i activitats que dinamitzin i enriqueixin la vida cultural del Barri Vell de Girona i, per extensió, de tota la ciutat i el país.