thumb

Les Sales

A la Fonda d’El Foment cada sala està dedicada a un dels puntals de la cultura catalana: literatura, història, art i música:

SALA LITERATURA – MONTSERRAT ROIG

La sala de la literatura està dedicada a Montserrat Roig, escriptora i periodista, un dels noms més representatius de la prosa contemporània en català, ferma defensora del feminisme i de la memòria històrica.

 

SALA MÚSICA – BIEL MAJORAL

La sala de la música és tot un homenatge a Biel Majoral, cantautor i activista cultural que ha recuperat música i lletres tradicionals mallorquines i ha escrit composicions pròpies que reflexionen sobre Mallorca i els Països Catalans. Allà hi trobareu també una col·lecció de vinils representativa de la història de la música dels Països Catalans.

 

SALA HISTÒRIA – EVA SERRA

La sala dedicada a la història de la Fonda d’El Foment ens recorda la figura d’Eva Serra, historiadora i activista política, lluitadora destacada del moviment independentista i peça clau en l'estudi de la història dels Països Catalans.

 

SALA ART– ANDREU ALFARO

La sala que dediquem al món de l'art català té com a protagonista Andreu Alfaro, escultor de formació autodidacta que treballa amb materials industrials per recuperar el caràcter públic i commemoratiu de l'escultura abstracta.

També és una sala d’exposicions temporals, on aniran exposant la seva obra diverses i diversos artistes dels Països Catalans. El primer és Edgar Massegú, artista polifacètic de Sarrià de Ter inquiet i inconformista, performer, escultor, pintor, dibuixant, músic...