thumb

COM ARRIBAR A EL FOMENT?

Si és la primera vegada que veniu tingueu present els següents consells per a planificar la visita i tenir-ho tot previst, especialment si veniu a participar en alguna activitat (ponents, músics, etc). 

A peu / en bus en taxi / en bici /  accés amb vehicle

 

 

A peu

Girona és una ciutat relativament petita que permet anar a tot arreu a peu. La millor recomanació per arribar al Foment és que us hi acosteu caminant, ja sigui per fer salut, per gaudir de la ciutat, per estalviar-vos temps, diners i maldecaps cercant i pagant aparcaments, i per ajudar a no contaminar ni acústica, ni atmosfèricament l’entorn. 

El Foment és molt a prop de les emblemàtiques cases del riu Onyar, i dels ponts de Pedra i pont de ferro de les Peixateries Velles, i a 5 minuts de la Catedral o la basílica de Sant Feliu, sempre amb una agradable passejada.

 

 

En bus

Si sou lluny del centre històric, consulteu els horaris de les línies d'autobusos interurbans (Girona no disposa de servei d'autobusos nocturn, ni de metro). 

La parada de bus més propera al Foment és la de la Línia 11 a la plaça del Vi.

 

 

En taxi

També hi ha servei de taxi, que podeu sol·licitar per telèfon al 972 222 323 o a les parades habituals de l'estació del tren, de davant de Correus, o del carrer de Joan Maragall, al costat de l'edifici de la Generalitat. 

Hi ha taxis especialment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

 

 

En bici

Girona també disposa, cada vegada més, d’una xarxa de carrils bici per moure’s còmodament amb bicicleta. 

Podeu desplaçar-vos al Foment en bicicleta però, quan feu els últims trams, cal que tingueu present que, o bé són vies compartides amb altres vehicles, o bé són carrers estrets i amb prioritat per als vianants, per la qual cosa cal que no correu i aneu amb molta precaució i respecte per tothom, si cal, caminant amb la bicicleta al costat. 

Si veniu en bicicleta particular, la podeu deixar (ben estacada, perquè desapareixen amb molta facilitat) a l’aparcament de bicicletes que hi ha a la plaça dels Mercaders.

Tingueu present també la Girocleta, que és un servei públic d’ús compartit de bicicletes, que disposa d’aparcaments propers a la plaça de Catalunya i la rambla Ramon Folch. 

 

Accés amb vehicle

Si voleu arribar fins a la plaça del Vi en cotxe, per acostar o venir a recollir algú a El Foment (algun fill que participa de les activitats, alguna persona gran, etc), heu de tenir present que l'accés de vehicles al centre històric està restringit a tres vegades durant un trimestre natural. Podeu consultar la normativa referent a l’accés aquí. El control fotogràfic de matrícules es fa mitjançant càmeres que hi ha a l'entrada de la Plaça Catalunya. Només es permet l'accés lliure als vehicles autoritzats de residents del Barri Vell amb distintiu, i la càrrega i descàrrega per a proveïdors està permesa els dies laborables al matí, de 7 a 12.