thumb

DANSA

ADULTS (+ de 18 anys)

Sardanes: comptar, repartir i interpretar

La combinació de valors culturals i esportius fan que la sardana permeti treballar molts aspectes de caràcter físic, mental i emocional (reforç de musculatura, coordinació motora, resistència cardiovascular, equilibri, agilitat mental, augment de la memòria, millora de l’estat anímic, autoconfiança, sentiment de pertinença, sensacions tímbriques, sensibilitat musical, etc).

Si sou dels que sabeu puntejar, però massa sovint no sabeu com acabar-la, en aquest taller podreu descobrir els secrets relacionats amb el comptar, el repartir i, encara més bonic, la interpretació de la sardana.

Repartir és saber què cal fer per acabar correctament cadascuna de les tirades d’una sardana. Per poder repartir cal haver comptat prèviament els compassos musicals que té una tirada de curts i una tirada de llargs. I tot es conjumina amb la interpretació de la sardana d’acord amb la música: fent els aires, els salts, etc.

Passarem una bona estona gaudint de la sonoritat de la cobla i fent exercici.


Horari: Dimecres d’ 1/4 de 8 a 1/4 de 9 del vespre

Professorat: Víctor Geli

Preu: 33€/mes

Calendari: Del 6 d’octubre de 2021 al 22 de juny de 2022

Observacions: Cal saber puntejar i portar roba còmoda

Matricula't

 

Ball de bastons adults

El ball de bastons és una dansa col·lectiva que es balla arreu del món i que té molta tradició al nostre país. 

En aquest curs practicarem diversos balls de bastons i en coneixerem les seves peculiaritats. Aprendrem les picades bàsiques que componen la majoria de danses i algunes figures més tècniques amb la finalitat de passar una estona agradable fent activitat física i cultura popular.


Horari: Dijous de 7 a 8 del vespre

Professorat: Àlvar Borrell

Preu: 33€/mes

Calendari: Del 7 d’octubre de 2021 al 16 de juny de 2022

Observacions: No cal experiència prèvia i cal portar roba còmoda

Matricula't

 

Danses catalanes adults

Aprendrem balls i danses de grup i de parella del cançoner popular i tradicional català i dels grups de música de ball de plaça. Identificarem els trets característics de cada gènere, la seva pulsació, el seu fraseig, els passos i les disposicions bàsiques, les variacions i combinacions coreogràfiques, entre d'altres elements.

Descobrirem aquelles danses que omplen les places de la geografia catalana i el calendari festiu, tot contextualitzant-les i engrescant a la gent perquè visiti els pobles i ciutats de Catalunya a on tenen lloc.


Horari: Dijous de 8 a 2/4 de 10 del vespre

Professorat: Joan Naspleda

Preu: 35€/mes

Calendari: Del 7 d’octubre de 2021 al 16 de juny de 2022

Observacions: No cal experiència prèvia i cal portar roba còmoda

Matricula't