Professorat

L’equip docent de l’Escola està pedagògicament qualificat, en formació permanent i en actiu dins el panorama artístic del país.

Tots plegats compartim el rigor i la il·lusió cap a aquest projecte i una gran passió envers la cultura i la seva gent.

L’Escola pretén mostrar el patrimoni de tot el territori. En la mesura que sigui possible comptarà amb la col·laboració de professorat d’arreu del país perquè així sigui.


 

Gemma Pla   /   Laida Tanco     /  Gemma Balagué “Fardatxa“  /   Àlvar Borrell   /  Víctor Geli  

 

GEMMA PLA PADRÓS

Figueres (Alt Empordà), 1974

Mare de família, mestra de vocació, cantaire i amant de la cultura popular.

Formació en música clàssica (La Flauta Màgica, Figueres) i en música tradicional (Aula de Música Tradicional i Popular de Figueres), de la qual també n’ha estat professora. Ha format part de diferents agrupacions musicals, com a flabiolaire i com a cantant. És sòcia i fundadora, juntament amb la Mireia Mena i la Lurdes Rimalló, del grup de polifonia tradicional De Calaix (2001), amb el qual han editat quatre discos i han rebut diversos premis (Enderrock 2003 i Altaveu 2004).

Mestra d’educació musical per la UdG (1992). Amplia la seva formació des de la vessant pedagògica amb diferents cursos (Dalcroze-1997 i Ireneu Segarra-1998). El 2018 s’instrueix per l'exercici de la funció directiva de centres educatius.

Ha col·laborat amb l'Auditori de Barcelona elaborant material didàctic i fent formació a mestres. Ha format part del grup impulsor del Corrandescola del qual n’han editat el llibre “Corrandescola”.  Durant 4 anys ha sigut membre de l’equip directiu de l’Escola d’Estiu de Glosa organitzat per l’Associació Cor de Carxofa. Ha impartit tallers de formació en l’àmbit universitari, en Centres de Recursos Educatius i en diferents escoles d’estiu (AEMCAT, Cor de carxofa, la Marfà, ...).

Escolteu què ens explica la Gemma


LAIDA TANCO ECHEVERRÍA

Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), 1980

Formació en dansa tradicional amb Joan Serra, dansa clàssica amb Laura Esteve i  dansa contemporània amb Maria Roca, Emilio Gutiérrez, Gustava Lesgart, Cecília Colacrai entre altres.

Mestre d’Educació Fisica UAB 2003.

És cofundadora i membre de la companyia de dansa Factoria Mascaró, amb la que ha estrenat nombrosos espectacles.

És formadora del MUS-E (Fund Europea de Yehudi Menuhin), formadora de mestres al Postgrau de psicomotricitat de la UAB, en centres de recursos, professora al Dansàneu, FESTCAT, escola d’estiu de la Generalitat i professora de dansa a Xamfrà, centre de música i escena del Raval, premi d’educació ciutat de Barcelona 2007.

Què hi farà la Laida a l’Escola? Mireu què ens explica

 


GEMMA BALAGUÉ ESCOLA – “FARDATXA”

Tortosa (Baix Ebre), 1987

És mestra de música i practica la glosa a les escoles de primària. 

Glosadora i impulsora d' eduglosa.cat, la web de recursos didàctics de la glosa. 

A part d'actuacions i tallers de glosa també ha sigut formadora d'adults a l'Escola d'Estiu de Glosa. Forma part de l'Associació de foment del glosat Cor de Carxofa. 

La proposta de glosa te l’explica la Fardatxa glosant!

 


ÀLVAR BORRELL FERNÁNDEZ

Olot (Garrotxa), 1991

Professor de secundaria. Dansaire i percussionista.

Actualment dirigeix l'Esbart Olot i els Bastoners d'Olot.

Organitza el festival Cornamusam.

Ha recuperat i impulsat diferents manifestacions de cultura tradicional i popular a la ciutat d'Olot, totes amb la premissa d'apel·lar a la implicació directa del públic.

Mira com t’explica ell mateix les propostes de ball de bastons


VICTOR GELI ALABANDA

Figueres (Alt Empordà) 1995

Ha estudiat filologia per la UdG. Va començar a ballar sardanes amb quinze anys i des de llavors s’ha convertit en la seva passió. 

Actualment, és dansaire de la colla Violetes del Bosc (Barcelona) i responsable de l’àrea de campionat de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS).

Mira el que en Victor et proposa!