Gemma Pla Padrós

Figueres (Alt Empordà), 1974

Mare de família, mestra de vocació, cantaire i amant de la cultura popular.

Formació en música clàssica (La Flauta Màgica, Figueres) i en música tradicional (Aula de Música Tradicional i Popular de Figueres, de la qual també n’ha estat professora). Ha format part de diferents agrupacions musicals, com a flabiolaire i com a cantant. És sòcia i fundadora, juntament amb la Mireia Mena i la Lurdes Rimalló, del grup de polifonia tradicional De Calaix (2001), amb el qual han editat quatre discos i han rebut diversos premis (Enderrock 2003 i Altaveu 2004).

Mestra d’educació musical per la UdG (1992). Amplia la seva formació des de la vessant pedagògica amb diferents cursos (Dalcroze-1997 i Ireneu Segarra-1998). El 2018 s’instrueix per l'exercici de la funció directiva de centres educatius.

Ha col·laborat amb l'Auditori de Barcelona elaborant material didàctic i fent formació a mestres. Ha format part del grup impulsor del Corrandescola del qual n’han editat el llibre “Corrandescola”.  Durant 4 anys ha sigut membre de l’equip directiu de l’Escola d’Estiu de Glosa organitzat per l’Associació Cor de Carxofa. Ha impartit tallers de formació en l’àmbit universitari, en Centres de Recursos Educatius i en diferents escoles d’estiu (AEMCAT, Cor de carxofa, la Marfà, ...).


Podeu escoltar què ens explica la Gemma del curs a l’Escola d’El Foment